افسردگی در مردان

افسردگی در مردان

افسردگی در مردان یکی از چالش‌های جدی در حوزه پزشکی است چراکه بیشتر مردان مبتلا، مشکل خود را نادیده می‌گیرند […]

افسردگی در مردان یکی از چالش‌های جدی در حوزه پزشکی است چراکه بیشتر مردان مبتلا، مشکل خود را نادیده می‌گیرند و یا از مصرف دارو‌های تجویزشده امتناع می‌کنند. اگر احساس می‌کنید که منزوی و شکست‌خورده هستید، تمام‌وقت خود را به کار کردن اختصاص می‌دهید و یا اگر به مصرف الکل و مواد مخدر گرایش پیدا کرده‌اید این‌ها درواقع روش‌های سازش با پدیده افسردگی به‌حساب می‌آیند و نشانه‌هایی از وجود افسردگی در شما را بیان می‌کنند.


تأثیر افسردگی بر زنان و مردان متفاوت است. برای مثال مردان در زمان افسردگی تمایل دارند با انجام رفتار‌های ناسالم مشکل خود را بپوشانند. به همین دلیل در بیشتر موارد افسردگی در مردان به‌موقع تشخیص داده نمی‌شود و افکار مخرب سطح وسیعی از ذهن را به تصرف خود در می‌آورند که عواقب مخربی به دنبال دارد.


علائم کلی افسردگی در مردان


خواب خیلی زیاد یا خیلی کم


مشکلات خواب مانند بی خوابی، صبح زود بیدار شدن، یا خواب بیش از حد از علائم شایع افسردگی هستند. برخی از افراد ساعت‌های زیادی را در طول روز می‌خوابند و باز هم احساس خستگی می‌کنند یا هر چند ساعت یک‌بار از خواب بیدار می‌شوند.


خستگی


مردانی که افسرده می‌شوند، متحمل یک سری از تغییرات فیزیکی و عاطفی می‌شوند. آن‌ها ممکن است خستگی و بی‌حالی و همین طور کندی حرکت، یا کاهش در حرکات جسمی، کلامی و همچنین فکری را تجربه کنند.


در اختلال افسردگی بالینی نشانه‌های افسردگی به مدت دو هفته در فرد بروز پیدا می‌کند، به همین دلیل قابل تشخیص و درمان است. این باور غلط که باید مرد‌ها قوی باشند، باعث شده که مردان نتوانند احساسات خودشان را به درستی نشان دهند، زیرا ابراز احساسات را نوعی رفتار زنانه می‌دانند.


همین دلیل هم باعث شده است که مردان احساسات منفی خود را سرکوب کنند و به نشانه‌های آن توجهی نکنند. این در حالیست که سرکوب احساسات، باعث بروز علائم افسردگی در مردان می‌شود و تنها در مراحل پیشرفته‌تر قابل تشخیص می‌شود.


رفتار‌های خشونت‌آمیز


گاهی اوقات افسردگی در مردان به صورت خشم، عصبانیت زیاد، تحریک‌پذیری، از دست دادن حس شوخ طبعی، حساسیت به انتقاد کردن از آن‌ها و خلق و خوی مودی بروز پیدا می‌کند. علائم افسردگی در مردان به شکل توهین و تحقیر کردن عزیزانشان نیز خودش را نشان می‌دهد.


نشامه های افسردگی در مردان به تفکیک


علائم جسمی


بروز بی‌خوابی مثل صبح زود یا در طول شب از بیدار شدن
کاهش میل جنسی
نداشتم اشتها و کاهش وزن
پرخوری و افزایش وزن
تنگی قفسه سینه
مشکلات گوارشی مانند دفع گاز، اسهال و یبوست
اختلال نعوظ و سایر مشکلات جنسی
کمردرد یا سردرد
مسائل هورمونی مثل تستوسترون پایین
بدن درد
تپش قلب


علائم ذهنی


عدم تمرکز و بروز اشتباه در انجام کار‌ها
مشکلات حافظه
الگو‌های فکری وسواسی
افکار مشابقه‌ای و رقابتی
افکار خودکشی


علائم روحی و رفتاری


گوشه‌گیری و به صورت غیر معمول آرام بودن
نگرانی بیش از حد در مورد چیز‌های متفاوت
احساس بی‌قراری زیاد
احساس خشم عصبانیت زیاد
تحریک‌پذیری
از دست دادن حس شوخ طبعی
حساس بودن نسبت به انتقاد
داشتن خلق و خوی مودی
توهین و تحقیر اطرافیان خود
عدم توجه به ظاهر
داشتن اضطراب زیاد
بروز رفتار‌های خطرناک
انجام ورزش‌های خطرناک
رانندگی با سرعت بالا و بی‌پروا
درگیر شدن به روابط جنسی پرخطر
مصرف بیش از اندازه دارو، الکل، مواد مخدر و سیگار


علت بروز افسردگی در مردان چیست؟


عوامل ژنتیکی:

مردانی که سابقه بروز اختلال افسردگی در خانواده خود دارند؛ بیشتر از سایر مردان احتمال دارد به اختلال افسردگی مبتلا شوند.


استرس محیطی:

مواردی چون مشکلات مالی، از دست دادن یکی از عزیزان، داشتن رابطه نامناسب، بروز تغییرات عمده در زندگی، مشکلات کاری یا بروز موقعیت استرس‌زا ممکن است در برخی مردان باعث بروز اختلال افسردگی شود.


بیماری زمینه‌ای:

در برخی مواقع اختلال افسردگی احتمال دارد همراه با سایر بیماری‌های پزشکی مانند دیابت، سرطان، بیماری قلبی یا بیماری پارکینسون رخ دهد. در واقع افسردگی و بیماری زمینه‌ای، شرایط روحی و جسمی فرد را بدتر می‌کند. همچنین دارو‌هایی که برای درمان بیماری‌های زمینه‌ای مصرف می‌شود، ممکن است باعث بروز عوارض جانبی شود که افسردگی فرد را تحریک کند.


میزان افسردگی در مردان چقدر است؟


تقریباً ۹٪ از مردان مورد بررسی، احساس روزانه افسردگی یا اضطراب را گزارش می‌کنند.
تنها حدود ۴۵ درصد از مردانی که احساس افسردگی یا اضطراب روزانه را گزارش می‌کردند، در واقع به نوعی از درمان سلامت روان دسترسی داشتند.
۴۹ درصد از مردان مورد بررسی بیشتر از آنچه در زندگی خود اعتراف کرده‌اند احساس افسردگی می‌کردند.
۴۵% از مردان مورد بررسی معتقد بودند که مسائل مربوط به سلامت روان به تنهایی قابل حل است.


راه‌های درمان افسردگی در مردان


درمان شناختی رفتاری (CBT)


این یکی از رایج‌ترین رویکرد‌های درمانی در سلامت روان است و به شناسایی الگو‌های تفکر مرتبط با واکنش‌های عاطفی و رفتاری کمک می‌کند.


درمان پذیرش و تعهد (ACT)


این رویکرد ذهن آگاهی را در درمان گنجانده است. و عمدتاً بر شناخت و پذیرش احساسات به هنگام وقوع و انطباق رفتار برای برآوردن نیاز‌های فرد در لحظه یا موقعیت متمرکز است.


درمان میان فردی


از این‌ایده استفاده می‌کند که تعارض بین فردی و نقش‌های اجتماعی به احساس افسردگی کمک می‌کنند. این رویکرد درمانی نگاهی به تعاملات و نقش‌های اجتماعی گذشته و فعلی دارد. و اینکه چگونه حل تعارض در آن‌ها می‌تواند علائم را کاهش دهد.
روش درمان افسردگی منحصر به فرد است، بنابراین هیچ دو نفر تجربه یا طول درمان دقیقاً یکسان را نخواهند داشت. بسته به درمانگر، رویکرد او، و شدت علائم، درمان می‌تواند از چند هفته تا چند ماه ادامه یابد. مهم است که با درمانگری که انتخاب می‌کنید با او کار کنید، در مورد انتظارات از درمان در مورد نتایج مورد انتظار و طول درمان صحبت کنید. با این حال، باید بدانید که بیشتر افراد برای مدت زمان بسیار طولانی به درمان نیاز ندارند.


دارو


دارو‌های ضد افسردگی معمولاً بر روی یک ماده شیمیایی خاص در مغز متمرکز می‌شوند. که تصور می‌شود با افسردگی و سایر اختلالات خلقی به نام سروتونین مرتبط است. همچنین می‌خواهید هر گونه عوارض جانبی نامطلوب را گزارش دهید. زیرا پزشک شما می‌خواهد این امر را تحت نظر داشته باشد تا در صورت لزوم دوز را تنظیم کند یا دارو‌ها را تغییر دهد.


در حالی که موارد خفیف افسردگی ممکن است در برخی شرایط توسط پزشک خانواده کنترل شود، بسیاری از پزشکان برای مدیریت دارو‌ها برای کسانی که به آن نیاز دارند به روانپزشک مراجعه می‌کنند. اگر به دنبال دریافت کمک دارویی برای مقابله با افسردگی هستید، با پزشک مراقبت‌های اولیه خود صحبت کنید و از یک روانپزشک در منطقه خود ارجاع دهید.

برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

 

 

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon دلایل بلوغ زودرس چیست؟

دلایل بلوغ زودرس چیست؟

بلوغ زودرس زمانی است که بدن کودک خیلی زود به بدن بزرگسالان (بلوغ) تبدیل می‌شود. وقتی بلوغ قبل از ۸

blog icon شوک درمانی یا ECT چیست؟

شوک درمانی یا ECT چیست؟

درمان با ضربهٔ الکتریکی تشنج‌آور یا شوک درمانی یا ECT درمان اختلالات روانی با استفاده از عبور جریان برق از

blog icon ترس از لمس شدن

ترس از لمس شدن

ترس از لمس شدن ( haphephobia ) به شرایطی گفته می‌شود. که در آن لمس برای فرد دردناک است، این

blog icon چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم؟

متاسفانه در کشور ما این باور غلط که هرکس پیش روانشناس می‌رود حتماً بیمار است و مشکل روانی دارد به