دلایل ترس پسران از ازدواج چیست؟

امروزه جوانان کمتری را می ‌بینیم که به ازدواج فکر کنند یا تمایلی برای تشکیل زندگی داشته باشند. این اتفاق […]

امروزه جوانان کمتری را می ‌بینیم که به ازدواج فکر کنند یا تمایلی برای تشکیل زندگی داشته باشند. این اتفاق به دلایل مختلفی رخ می دهد که بسته به بافت خانوادگی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بسیار متفاوت است.
در واقع می‌ توان گفت که هر یک از جوان ‌ها به دلایل درست و نادرست از ازدواج دوری می‌کنند و ترس دارند. اما نکته قابل توجه این است که ترس از ازدواج در پسران به مقدار زیادی دیده می‌ شود و در برخی موارد اگر به آن توجه کافی نشود، شرایط بحرانی را ایجاد می‌ کند.

پسران از اینکه مسئولیت یک زندگی را بپذیرد و دائما نسبت به همسر خود متعهد باشد، می ‌ترسد. در واقع این ترس، یک ترس غیر واقعی است و پایه و اساس منطقی ندارد. همه آدم ها نمی ‌توانند دائما در روابط مختلف قرار گیرند و پس از مدتی نیاز دارند که ارتباط دائم عاطفی برقرار نمایند.

به همین دلیل بهتر است با ترس‌ های خود روبرو شده و ورود به موقعیت جدید را بپذیرید. اما این کار به این آسانی ها هم نیست. غلبه بر ترس مردان از ازدواج می ‌تواند مدت ها طول بکشد و آن ها را با مشکلاتی مواجه کند. گاه خودشان متوجه این موضوع نشده و اطرافیان با دریافت خدمات مشاوره می‌ توانند به این افراد کمک کنند.

ترس از ازدواج چیست؟

ازدواج هراسی، ترس از ازدواج یا گاموفوبیا به حالتی می‌ گویند که فرد از متعهد بودن، پیمان بستن و التزام برای باقی ماندن در یک رابطه ثابت، پایدار و صادقانه با فردی دیگر، می ‌ترسد.
شاید بتوان گفت احساس ترس نسبت به ازدواج خصوصا برای افراد مجرد تا حدودی طبیعی است. فکر کردن به قبول تعهد، تامین نیازهای عاطفی و مالی، توانایی مدیریت زندگی و … همه چیز هایی هستند که می ‌توانند نگرانی از ازدواج را به‌وجود آورند. اما ترس غیرطبیعی و افراطی که باعث اجتناب از پیمان بستن و ازدواج می‌ شود، می تواند مشکلات مختلفی را ایجاد کند که گاهی رفع آن ‌ها زمان زیادی می ‌برد.
این ترس در پسران، به ‌ویژه آن دسته از پسرانی که آزادی ‌های زیادی در زندگی مجردی خود دارند، بسیار بیشتر به چشم می ‌خورد.

دلایل ترس از ازدواج پسران

ترس از تعهد:

یکی از مهم ترین دلایل ترس از ازدواج در پسران مشکل در تعهد است. بسیاری از پسران اطلاعات اندکی درباره ازدواج و رابطه بلند مدت دارند و این عدم آگاهی ترس آن‌ ها را از تعهد داشتن بیشتر می‌ کند. همچنین بسیاری از پسران تصور می‌ کنند که حفظ یک رابطه کوتاه مدت و نه‌ چندان جدی راحت ‌تر است و می ‌توانند برای مدت زمان کوتاهی خانم ‌ها را از رابطه راضی نگه دارند. اما در رابطه جدی و بلند مدت چنین توانایی را ندارند. در نتیجه از اتفاقی به نام ازدواج می ‌ترسند.

مشکلات مالی:

از دیگر علل مهم و بسیار جدی ترس از ازدواج در پسران می‌توان به مسائل مالی و اقتصادی اشاره کرد. رسیدن به ثبات مالی و تامین صفر تا صد یک زندگی، می‌تواند عاملی برای ترس فزاینده پسران از ازدواج باشد.

عدم تمایل به تغییر:

ازدواج و کلا زندگی کردن با دیگران، نیازمند سازگاری و انعطاف ‌پذیری است. بسیاری از پسرانی که هیچ تمایلی به سازگاری ندارند و یا انعطاف‌ پذیری بسیاری کمی را از خودشان نشان می‌ دهند، از قرار گرفتن در چارچوب ازدواج و زندگی مشترک می ‌ترسند. این ترس گاهی آنقدر زیاد و بزرگ می‌ شود که به صورت ازدواج هراسی در پسران بروز می‌ کند.

وابستگی به خانواده:

وابستگی افراطی پسران به خانواده و به ‌ویژه مادر، از دیگر عواملی است که به ایجاد ترس از ازدواج در آن ‌ها منجر می ‌شود. پسرانی که بیش از اندازه به خانواده و والدین خود وابسته هستند، از جدا شدن و تشکیل یک زندگی مستقل همراه با فرد دیگر، بسیار هراس دارند.
در بسیاری از مواقع آن ‌ها اینطور فکر می ‌کنند که همسر آینده‌ شان ممکن است به صورت تمام و کمال و مثل آنچه خانواده برایش انجام می ‌دهند، او را حمایت نکند.

تجربیات کودکی:

تجربه‌ هایی که کودک در دوران کودکی خود کسب می‌ کند، می‌ تواند به ترس از ازدواج در بزرگسالی تبدیل شود. تجربیاتی مانند اختلاف ‌های شدید پدر و مادر، دعوا و درگیری در خانواده، اعتیاد یکی از والدین، فقر و مشکلات اقتصادی، طلاق و جدایی پدر و مادر، خیانت یکی از والدین و … زمینه ‌ساز ازدواج هراسی پسران هستند.

ترس از طلاق:

مشاهده طلاق اطرافیان در بسیاری از مواقع به ترس از ازدواج در پسران می‌ انجامد. در واقع آن ‌ها با این تصور که ممکن است با ازدواج کردن، دچار اختلاف با همسر خود و جدایی شوند و هزینه ‌های سنگین مالی را به دوش بکشند، از ازدواج اجتناب می ‌کنند.

تجربه از روابط تلخ گذشته:

ممکن است تجربیات پیشین فرد از رابطه او را نسبت به ازدواج هراسان و یا دلسرد کند. برای مثال کسی که در دوران نامزدی مورد خیانت قرار گرفته یا بدون هیچ دلیل مشخصی از سمت نامزد خودش رها شده است، ترس از ازدواج بیشتر از دیگران در او پدیدار می‌ شود.
بنابراین می‌ توان یکی از علت ‌های ترس از ازدواج در پسران را هم ناشی از همین مسئله دانست.

عدم مسئولیت پذیری:

مسئولیت ‌پذیری در زندگی مشکل و اهمیت دادن به انتخاب‌ها، یکی از ملزومات ازدواج و شروع زندگی زناشویی است. همین مسئله باعث دوری و فرار و همچنین ترس از ازدواج در پسران می‌شود. برخی از پسران برای قبول مسئولیت‌ های زندگی همچنان اما و اگرهای فراوانی می‌ آورند و این عدم مسئولیت‌ پذیری می‌ تواند ترس از ازدواج را در آن‌ها تقویت کند.

تصور غلط از ازدواج:

عدم آگاهی و اطلاعات و داشتن تصور نادرست از ازدواج نیز شکل‌گیری ازدواج هراسی در پسران را تقویت می‌کند. بسیاری از پسران فکر می‌کنند ازدواج به معنای تمام شدن فعالیت‌ های فردی یا حریم شخصی است و در این صورت هیچ فضای خصوصی برای خود ندارند. در حالیکه این تصور به غلط ایجاد شده و اگر رابطه میان دو نفر به خوبی و در سلامت کامل شکل بگیرد، در کنار زندگی دو نفره، می ‌توانند فضای شخصی خود را هم داشته باشند.

برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی آنلاین یا حضوری می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

 

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon عشق از نظر استنبرگ

عشق از نظر استنبرگ

عشق از نظر استنبرگ یک نظریه قدیمی می‌باشد. عشق برای رفاه ما در زندگی ضروری است. هرچند بسیاری از افراد

blog icon چگونه در زمان حال زندگی کنیم؟

چگونه در زمان حال زندگی کنیم؟

در زمان حال زندگی کردن کاری نسبتاً دشوار است. افرادی که در لحظه به سر می‌برند، گذشته را تنها به‌عنوان

blog icon تکنیک‌های پرورش خلاقیت

تکنیک‌های پرورش خلاقیت

خلاقیت نوعی ابتکار عمل در انجام کار‌ها است. این خلاقیت باعث می‌شود ما کار‌های روتین را ساده‌تر انجام دهیم.

blog icon سندرم زن کتک خورده چیست؟

سندرم زن کتک خورده چیست؟

سندروم زن کتک‌ خورده محصول آزار‌های طولانی‌مدت خانگی است. این سندرم زیرمجموعه اختلال اضطراب پس از سانحه