ژنتیک و بیماری‌های روانی

ژنتیک و بیماری‌های روانی

منبع معتبر تحقیقاتی دریافته است که بیماری‌های روانی احتمالاً دارای یک جزء ژنتیکی است، اما بیماری روانی به احتمال زیاد […]

منبع معتبر تحقیقاتی دریافته است که بیماری‌های روانی احتمالاً دارای یک جزء ژنتیکی است، اما بیماری روانی به احتمال زیاد ناشی از ترکیبی از اجزای ژنتیکی و محیطی است. علاوه بر این، برخی از اختلالات سلامت روان – مانند اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی و افسردگی – بیشتر از سایر اختلالات با ژنتیک مرتبط هستند.


مطالعات مربوط به ارتباط بین ژنتیک و بیماری‌های روانی در حال انجام است و هنوز چیز‌های زیادی برای یادگیری وجود دارد. در اینجا آنچه ما تاکنون در مورد ژنتیک و بیماری‌های روانی می‌دانیم، و همچنین نحوه دریافت کمک لازم برای احساس بیشتر شبیه خود، در صورت تشخیص بیماری‌های روانی آورده شده است. آنچه تحقیق می‌گوید بر اساس تجزیه و تحلیل تحقیقاتی از مؤسسه ملی سلامت روان (NIH)، بیماری روانی معمولاً توسط ترکیبی از چهار عامل اصلی ایجاد می‌شود: ژنتیک، زیست‌شناسی، فاکتور‌های محیطی، عوامل روانشناسی.


بر اساس مطالعه‌ای که در مجله Nature Genetics منتشر شد، محققان دریافتند که پنج اختلال روانی عمده ممکن است با تغییرات ژنتیکی ارثی مرتبط باشند.


روان گسیختگی(Schizophrenia)
اختلال دوقطبی(Bipolar disorder)
اختلال افسردگی شدید(Major depressive disorder)
اختلالات طیف اوتیسم(Autism spectrum disorders)
اختلال بیش فعالی-کمبود توجه (ADHD)


محققان می‌گویند این نتایج، به ویژه شواهد ژنتیکی ارتباط بین اسکیزوفرنی و افسردگی، ممکن است پیامد‌های مهمی در تشخیص و تحقیقات داشته باشد.


هیچ یک از اختلالات روانپزشکی یا روانی دارای پایه ژنتیکی یا وراثت کامل ۱۰۰٪ نیستند و بسیاری از عوامل محیطی ممکن است به شدت بر احتمال ایجاد یا عدم وجود یک اختلال خاص – علی رغم وجود یا عدم وجود عناصر ژنتیکی – تأثیر بگذارند. بنابراین، بسیاری از این اختلالات علل چند عاملی دارند – برخی ژنتیکی و برخی دیگر محیطی.


جهش‌ های ژنتیکی مؤثر بر اختلالات روانی


بسیاری از جهش‌ها، چندشکلی‌ها و تغییرات اپی ژنتیکی که در ASD رخ می‌دهد، در اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی و سایر اختلالات روانی (ارتباط اختلال متقاطع) نیز رخ می‌دهد. به این ژن‌ها که می‌توانند تأثیر وسیعی داشته باشند و اثرات متعددی از یک ژن واحد وجود دارد، ژن پلیوتروپیک می‌گویند.


به نظر می‌رسد برخی از این ژن‌ها در همه این اختلالات بسیار دخیل هستند، از جمله CACNA۱C (یا ژن‌های مربوط به کانال کلسیم مانند CACNB۲)، که منعکس‌کننده پاتوژنز مشترک توسعه غیرطبیعی سیناپسی است.


یکی دیگر از ژن‌های بسیار پلیوتروپیک که در ASD، اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی نقش دارد NOX۴ است (SNP rs۱۱۷۹۵۶۸۲۹). NOX۴ منبع اصلی تولید سوپراکسید در مغز در حال رشد و بزرگسالان و همچنین رشد سلول‌های بنیادی عصبی است.


برای کاهش خطر ابتلا به بیماری روانی چه کاری انجام دهیم؟


رژیم غذایی سالم


داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل در جهت سلامت روح و جسم بسیار مفید می‌باشد. لذا مغز برای سالم ماندن و کارایی مناسب به مواد مغذی نیاز دارد لذا می‌توان برای دانستن یک رژیم غذایی از یک پزشک مشاور کمک بگیرید.


ورزش


ورزش برای بالا بردن روحیه تأثیر بسزایی دارد. همچنین ورزش در کنترل استرس و بهبود خواب شبانه نقش مهمی ایفا می‌نماید. ۳۰ دقیقه ورزش در روز می‌تواند بسیار مناسب باشد. ورزش ضربان قلب را بالا می‌برد همین امر سبب می‌شود شما سریع‌تر نفس بکشید. ورزش‌هایی مانند پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری بسیار مؤثر است.


داشتن ذهنی آگاه


واقف و آگاه بودن از احساسات و دنیای اطراف به عملکرد ذهنی کمک مؤثری می‌نماید. بنابراین اگر شما علائم استرس یا اضطراب را در خود مشاهده کردید با داشتن ذهن آگاهی می‌تواند بهتر کنار بیایید. از جمله راه‌های دیگربرای ذهن آگاهی یک زمان مشخص را به شناخت خود و محیط اطراف خود در نظر بگیرید.


کار‌های جدیدی را امتحان کنید که بتوانید محیط پیرامون خود را با متد جدیدتری درک کنید. برخی از افراد برای داشتن ذهنی آگاه و تشخیص درست افکار و احساسات از روش‌هایی همچون یوگا و مدیتیشن استفاده می‌کنند.


خواب مناسب


بزرگسالان بین ۶ تا ۹ ساعت به خواب با کیفیت نیاز دارند. خواب نامناسب بر روی احساسات شما چه از لحاظ روحی و چه جسمی بسیار مؤثر است. اگر در مورد خواب با کیفیت دچار مشکل هستید حتماً با یک پزشک در ارتباط باشید.


ارتباط با دیگران


داشتن روابط اجتماعی مناسب با افراد دیگر در بهبود وضعیت ذهن شما بسیار مهم است. همچنین ارتباط با دیگران سبب می‌شود شما در مورد احساسات خود با اطرافیان صحبت کنید و از حمایت عاطفی برخوردار شوید.


یاد گرفتن یک مهارت جدید


یادگیری یک مهارت جدید بر سلامتی ذهن شما اثر مثبتی دارد. همچنین این امر سبب می‌گردد اعتماد به نفس شما بیشتر همچنین در برقراری ارتباط با دیگران کمک شایانی می‌نماید.


بعنوان مثال یک مهارت جدید مانند نقاشی را امتحان کنید. یادگیری مهارت در سلامت ذهن شما تأثیر می‌گذارد.


کاهش استرس


اتفاقات مختلفی در زندگی هر شخص ممکن است سبب استرس شود. لذا بر سلامت روان اثرگذار است. بنابراین بهتر است روش‌های مقابله برای کاهش ااثرات اضطراب را یاد بگیرید.


قطع کردن الکل و مواد مخدر


استفاده از الکل و مواد مخدر سبب اختلال روانی می‌گردد. در بعضی موارد استفاده بیش ازحد سبب می‌شود فرد بیش از حد به آن عادت کند و نتواند ناراحتی خود را کاهش دهد.


ملاحظات و مراقبت‌های لازم پیش از تشکیل خانواده:


در صورتی که شما می‌دانید بیماری روانی ارثی دارید پیش از هرکاری باید با یک مشاور ژنتیک صحبت نمایید. مشاوران ژنتیک به صورت دقیق با خانواده‌هایی که دچار بیماری روانی هستند سرو کار دارند. این افراد می‌توانند با مشاوره‌هایی که به شما می‌دهند، مشکلات خانوادگی را برطرف نموده تا بتوانید به بهترین شکل ممکن خانواده خود را تشکیل دهید.


علائم محیطی تأثیر‌گذار بر بیماری روانی ارثی:


ناکامی و از دست دادن عزیز:


از دست دادن عزیز یکی از مواردی است که می‌تواند بر عواطف و احساسات افراد تأثیر بگذارد. زمانی که فرد دچار استرس و اضطراب روانی شود قطعاً باعث ایجاد اختلالات روانی می‌شود. غم از دست دادن عزیزان تأثیر بسیاری بر عواطف و سبک زندگی فرد می‌گذارد. از همین رو می‌تواند تأثیر بسیاری بر بیماری روانی و برون‌ریزی بیماری روانی ارثی شود.


اضطراب زیاد و تجاوز در کودکی:


اینکه کودکی که خانواده او دارای بیماری روانی باشد، دچار تجاوز و یا اضطراب بسیار در کودکی وی شود قطعاً باعث برون‌ریزی اختلالات روانی می‌شود. اضطراب باعث می‌شود تا تأثیر مخربی بر جسم و روح کودک داشته باشد. این فرد قطعاً در آینده دچار اختلالات روانی بسیاری می‌شود. این فرد در آینده نمی‌تواند احساسات و عواطف خودش را موزون سازد از همین رو در صورتی که به مشاورین روانی مراجعه نکند دردسر‌های زیادی را تجربه خواهد کرد.

برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

 

 

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon بلوغ دیررس یا بلوغ تاخیری چیست؟

بلوغ دیررس یا بلوغ تاخیری چیست؟

بلوغ دیررس را بلوغ تاخیری Delayed Puberty نیز می‌گویند. این بدان معناست که علائم فیزیکی بلوغ جنسی کودک در سن

blog icon چگونه بر کمال‌ گرایی غلبه کنیم؟

چگونه بر کمال‌ گرایی غلبه کنیم؟

قبل اینکه به غلبه کردن بر کمال گرایی بپردازیم، باید ابتدا به تعریف کمال گرایی بپردازیم، این به شما کمک

blog icon ارگاسم دروغین چیست؟

ارگاسم دروغین چیست؟

ارگاسم دروغین به این معنا است که شریک جنسی تظاهر می‌کند که به ارگاسم یا اوج لذت جنسی در رابطه

blog icon تأثیر گرمای هوا بر سلامت روان

تأثیر گرمای هوا بر سلامت روان

آب و هوا، یکی از عوامل مهمی است که بر سلامت روان تأثیر بسیاری دارد. با داشتن اطلاعات کافی و