کاهش تاثیرات روانی اخبار منفی

کاهش تاثیرات روانی اخبار منفی

امروزه به سختی می‌توان از پیگیری اخبار روزانه اجتناب کرد. تاثیرات روانی اخبار منفی می‌توانند به شکل افزایش اضطراب، افسردگی […]

امروزه به سختی می‌توان از پیگیری اخبار روزانه اجتناب کرد. تاثیرات روانی اخبار منفی می‌توانند به شکل افزایش اضطراب، افسردگی و واکنش‌های استرسی حاد بر سلامت روان ما تأثیر بگذارند. این اخبار هم چنین تفکر، رفتار و احساسات ما را تحت تأثیر قرار می‌دهند.
پیگیری اخبار می‌تواند سیستم اعصاب سمپاتیک را فعال کند. فعالیت این اعصاب سبب ترشح هورمون‌های استرس، مانند کورتیزول و آدرنالین می‌شود. برخی از علائم شایع عبارتند از خستگی، اضطراب، افسردگی و مشکل در خواب.
مانند هر چیز دیگری در زندگی، رعایت اعتدال در تماشا و شنیدن اخبار نکته‌ی کلیدی برای حفظ سلامتی است. به گفته‌ی کیلی کیسی کوک، “‌اطلاع از آخرین اخبار نه تنها به عنوان یکی از مسئولیت‌های اجتماعی‌مان به شمار می‌رود، بلکه امروزه برای حفظ امنیت و سلامتی‌تان نیز بسیار ضروری است. ”
سازمان بهداشت جهانی جهت حفظ این تعادل و هم‌زمان حفظ آگاهی لازم از اخبار جهان پیشنهاد می‌کند به اندازه‌ای به دنبال اخبار مهم در رابطه با کووید ۱۹ باشید که بتوانید اقدامات عملی لازم را جهت حفظ آمادگی برای محافظت از خود و عزیزان‌تان انجام دهید. هنگامی که احساس کردید اطلاعات لازم و کافی را در این مورد به دست آورده‌اید، وقت آن است که اخبار را خاموش کنید.
و به منظور کمک به پیشگیری از بروز آسیب‌های روانی و هیجانی ناشی از قرار گرفتن در معرض اخبار بد، و تأثیر اخبار منفی بر سلامت روان، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده توصیه می‌کند، از تماشا کردن، شنیدن، یا خواندن اخبار جدید، به خصوص هنگامی که شنیدن مکرر این اخبار درباره‌ی بیماری‌های همه‌گیر در جهان بسیار ناراحت‌کننده باشد، اجتناب کنید.


راه‌های کاهش اثرات مخرب دیدن اخبار منفی


مدت زمان تماشای محدود کنید


روشن ماندن تلویزیون یا پخش دائم اخبار در فضای خانه یا محل کار در هنگام انجام کار‌های روزانه‌تان می‌تواند از لحاظ هیجانی به شما آسیب وارد کند. هیلی نیدیچ، متخصص مجاز مددکاری اجتماعی بالینی، در مورد اثرگذاری شنیدن اخبار منفی بر سلامت روان توصیه می‌کند، به جای آن‌که اخبار را در صدای پس زمینه فضای اطراف‌تان پخش کنید، مطالعه‌ی اخبار را از رسانه‌های اجتماعی و به طور کلی میزان قرار گرفتن در معرض اخبار را به روزانه ۳۰ دقیقه محدود کنید.


احساس‌تان را قبل و بعد از تماشای اخبار مقایسه کنید


بنا به گفته اشلی ادلستین، مشاور ازدواج و خانواده، وقتی توانستید میزان زمان مشاهده‌ی اخبار را در زندگی‌تان محدود کنید، نوبت به آن می‌رسد که احساس خود را پیش و پس از تماشای خبر با یکدیگر مقایسه کنید تا متوجه شود تماشای اخبار تا چه می‌تواند روی شما تأثیر بگذارد.
اشلی ادلستین توصیه می‌کند هنگام بررسی سریع این مقایسه از خودتان این سؤال را بپرسید که “‌آیا اکنون که از اخبار مطلع شده‌ای، احساس آرامش می‌کنی یا این‌که مضطرب، خشمگین و بدبین هستید.


زمان خاصی را برای شنیدن اخبار در نظر بگیرید


مشخص کردن یک زمان خاص به عنوان “‌زمان خبر یا زمان نگرانی‌” استراتژی رایجی برای مدیریت علائم جسمی و روانی مربوط به اختلالات اضطراب به شمار می‌رود. به گفته‌ی آنی میلر، این تکنیک برای تماشا، درک، و هضم چرخه‌ی خبر نیز بسیار مفید است. وی در این مورد می‌گوید، “‌اخبار را بالا و پایین کنید، هر چیزی را که برای‌تان نگران‌کننده است پیدا کنید، و برای مقابله با مشکلات ناشی از آن برنامه‌ریزی کنید. ”
بعد، زمانی را که چندان به زمان خواب‌تان نزدیک نباشد، برای خواندن و شنیدن خبر تعیین کند تا مغزتان پیش از خواب، وقت کافی برای تحلیل اخبار داشته باشد. به گفته‌ی میلر، هدف از این استراتژی به حداقل رساندن تماشای اخبار و نگرانی‌های ناشی از آن، از طریق برنامه‌ریزی و تعیین زمان مشخص برای این کار است. به اعتقاد آنی میلر، پس از پایان زمان مخصوص اخبار، باید هر آن‌چه را که باعث درگیری ذهن‌تان با اخبار می‌شود کنار بگذارید و دائماً به خودتان بگویید، دیگر زمان اخبار و نگرانی به پایان رسیده است و باید ذهن‌تان را به کار‌های دیگر متمرکز کنید. وی در این مورد می‌گوید، “‌مغزتان در نهایت به این رویه‌ی جدید عادت خواهد کرد و قادر خواهد بود به راحتی افکار نگران‌کننده را از خود دور کند. ”


به منابع خبری که استفاده می‌کنید، دقت کنید


بنا به گفته داکتر لوگان جونز، “‌یکی از شیوه‌های امن و سالم برای بهره بردن از چرخه‌ی خبر مراجعه به منابعی است که از هر لحاظ معتبر باشند، از گزارشگران باتجربه و پژوهشگران استفاده کنند، و چشم‌انداز و نظرات متعادلی داشته باشند. ‌” هم‌چنین، به گفته‌ی وی، باید به مدت زمان قرار گرفتن در معرض اخبار متعلق به این منابع نیز دقت کنید. وی در این مورد می‌گوید، “‌همه‌ی آدم‌ها برای همه‌ی کارهای‌شان، مثلاً برای غذا خوردن، در طول روز زمان خاصی را تعیین می‌کنند؛ همین کار را باید با اخبار نیز انجام داد. از طریق منابع خبری معتبر اوضاع و احوال جهان و دنیای اطراف‌تان را بررسی کنید، و سپس، اخبار را به حال خود ر‌ها کنید و فارغ از تمام اتفاقات جهان به کار و زندگی‌تان مشغول شوید. ”


عضو یک خبرنامه شوید


بنا به باورِ کیلی کوک، به جای آن‌که دائماً شبکه‌های خبری را بالا و پایین کنید و از هر منبع خبری، بخشی از اخبار را دریافت کنید، بهتر است که عضو یک خبرنامه‌ی روزانه یا پادکست خبری شود؛ این کار به طور خودکار زمان و محتوای خبری دریافتی را محدود می‌کند.
علاوه بر این، هنگام انجام فعالیت‌های بدنی نیز می‌توانید به پادکست گوش دهید؛ این کار نیز باعث کاهش سطح اضطراب و نگرانی‌تان می‌شود.


خلاصه خبر‌ها را از دوستان بشنوید


هیلی ویدیچ در مورد تأثیر اخبار منفی بر سلامت روان می‌گوید، اگر تماشای اخبار باعث بروز علائم شایع اضطراب یا افسردگی در شما می‌شود، توصیه می‌کنیم به طور کلی از قرار گرفت در معرض اخبار اجتناب کنید. در عوض، نیدیچ پیشنهاد می‌کند، از یکی از دوستان نزدیک یا عزیزان‌تان بخواهید در جریان اخبار قرار بگیرند و آن را به صورت گزینشی و تلطیف شده برای‌تان بازگو کنند. سپس، از آن‌ها بخواهید هفته‌ای چند بار مهم‌ترین و جدیدترین گزارش‌های خبری را در اختیارتان بگذارند. به گفته‌ی نیدیچ، “‌واقعاً لازم نیست همه‌ی آدم‌ها در معرض همه‌ی اخبار قرار بگیرند و از همه‌ی آن‌ها مطلع شوند. ”


بعد از دیدن خبر‌ها، یک کار مثبت و سالم انجام دهید


بسیاری از آدم‌ها تماشا و اطلاع از اخبار در طول روز را بسیار ضروری می‌دانند و هیچ دقتی روی تأثیری که اخبار منفی بر سلامت روان‌شان می‌گذارد، ندارند. اشلی ادلستین جهت کمک به مقابله با احساس ترس، اضطراب، و نگرانی ناشی از قرار گرفتن در معرض اخبار منفی، پیشنهاد می‌کند فوراً پس از مشاهده‌ی اخبار به انجام کار‌های مثبت و سالم از قبیل پیاده‌روی، تماس با یک دوست، یا انجام یک سرگرمی بپردازید. به گفته‌ی ادلستین، از آن‌جا که تماشای اخبار باعث ایجاد تردید و نگرانی می‌شود، برای حفظ آرامش و تقویت انعطاف‌پذیری‌تان باید با انجام فعالیت‌های سالم حواس خود را از تأثیر ذهنی اخبار بد پرت کنید. 

برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

 

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon عشق از نظر استنبرگ

عشق از نظر استنبرگ

عشق از نظر استنبرگ یک نظریه قدیمی می‌باشد. عشق برای رفاه ما در زندگی ضروری است. هرچند بسیاری از افراد

blog icon چگونه در زمان حال زندگی کنیم؟

چگونه در زمان حال زندگی کنیم؟

در زمان حال زندگی کردن کاری نسبتاً دشوار است. افرادی که در لحظه به سر می‌برند، گذشته را تنها به‌عنوان

blog icon تکنیک‌های پرورش خلاقیت

تکنیک‌های پرورش خلاقیت

خلاقیت نوعی ابتکار عمل در انجام کار‌ها است. این خلاقیت باعث می‌شود ما کار‌های روتین را ساده‌تر انجام دهیم.

blog icon سندرم زن کتک خورده چیست؟

سندرم زن کتک خورده چیست؟

سندروم زن کتک‌ خورده محصول آزار‌های طولانی‌مدت خانگی است. این سندرم زیرمجموعه اختلال اضطراب پس از سانحه