آشنایی با اختلالات خواب-بیداری و انواع آن

آشنایی با اختلالات خواب-بیداری و انواع آن

خواب خواب برای سلامتی عمومی بدن ضروری است و مشکلات خواب می‌تواند سطح هورمون‌ها، حالات روحی و وزن فرد را […]

خواب خواب برای سلامتی عمومی بدن ضروری است و مشکلات خواب می‌تواند سطح هورمون‌ها، حالات روحی و وزن فرد را تحت تاثیر قرار دهد. افرادی که به اختلالات خواب-بیداری مبتلا هستند؛ عموما از کیفیت، زمانبندی و میزان خواب خود نارضایتی دارند.

انواع اختلالات خواب-بیداری

اختلالات خواب-بیداری انواع مختلفی دارند از جمله؛ اختلال بی‌خوابی، اختلال پرخوابی، حمله خواب، اختلالات خواب مرتبط با تنفس، اختلالات ریتم شبانه‌روزی خواب-بیداری، اختلالات برانگیختگی خواب، اختلال رفتار خواب REM یا حرکات سریع چشم، سندرم پاهای بی‌قرار و اختلال خواب ناشی از مصرف دارو.

ویژگی اصلی مشترک در تمامی این اختلال‌ها، تخریب و ناراحتی حاصل از اختلال خواب در طول روز است.

اختلالات خواب معمولا با افسردگی، اضطراب و تغییرات شناختی همراه است که پزشک شما در طول درمان، این موارد را نیز برنامه‌ریزی و مدیریت می‌کند. به علاوه، وجود آشفتگی‌های پایدار خواب از جمله بی‌خوابی و خواب‌آلودگی مفرط در فرد، می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های روانی در آینده و اختلالات مربوط به مصرف مواد شود.

بیشتر بخوانید: اختلال بی‌خوابی و روش‌های تشخیص آن

آشفتگی‌های خواب می‌تواند نشانگر بیماری‌های عصبی و جسمی در فرد بیمار باشند که عموما با افسردگی و سایر بیماری‌های روانی رایج همراه هستند. اختلالاتی نظیر اختلالات خواب مرتبط با تنفس، اختلالات قلب و ریه نظیر نارسانی احتقانی قلب، اختلال انسداد مزمن ریوی، اختلالات اسکلتی مانند استئوآرتریت، از جمله آن‌ها هستند که نه‌ تنها مشکلاتی در خواب فرد ایجاد می‌کنند، بلکه ممکن است در طول خواب تشدید نیز بشوند.

چرا خواب مهم است؟

خواب یکی از نیازهای اساسی انسان است و برای سلامت جسمی و روانی فرد لازم است. دو نوع خواب در سیکل‌های خواب فرد در طول شب وجود دارد.  یکی از آن‌ها حرکات سریع چشم یا REM است که هنگام دیدن رویا اتفاق می‌افتد و دیگری خواب بدون REM است که  دارای سه فاز از جمله خواب عمیق است.

زمان خوابیدن نیز مهم است. بدن شما معمولا 24 ساعت فعالیت می‌کند و به شما کمک می‌کند زمان خواب خود را بدانید. میزان خواب مورد نیاز در سنین و افراد مختلف، متفاوت است. بر اساس مطالعات، بیشتر افراد بزرگسال به حدود 7 تا 9 ساعت خواب در هر شب نیاز دارند. اما بیشتر ما خواب کافی نداریم و در حدود 30 درصد افراد بزرگسال، کمتر از 6 ساعت در طول شب می‌خوابند.

چنانچه در مورد اختلالات خواب-بیداری سوال یا نظری دارید، در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید. برای رزرو وقت مشاوره به وبسایت ما مراجعه کنید.

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon ارگاسم دروغین چیست؟

ارگاسم دروغین چیست؟

ارگاسم دروغین به این معنا است که شریک جنسی تظاهر می‌کند که به ارگاسم یا اوج لذت جنسی در رابطه

blog icon تأثیر گرمای هوا بر سلامت روان

تأثیر گرمای هوا بر سلامت روان

آب و هوا، یکی از عوامل مهمی است که بر سلامت روان تأثیر بسیاری دارد. با داشتن اطلاعات کافی و

blog icon دلایل بلوغ زودرس چیست؟

دلایل بلوغ زودرس چیست؟

بلوغ زودرس زمانی است که بدن کودک خیلی زود به بدن بزرگسالان (بلوغ) تبدیل می‌شود. وقتی بلوغ قبل از ۸

blog icon شوک درمانی یا ECT چیست؟

شوک درمانی یا ECT چیست؟

درمان با ضربهٔ الکتریکی تشنج‌آور یا شوک درمانی یا ECT درمان اختلالات روانی با استفاده از عبور جریان برق از