ترس از رابطه‌ جنسی

ترس از رابطه‌ جنسی

ترس از رابطه جنسی erotophobia نیز نامیده می‌شود. در این افراد حتی فکر درگیر شدن در روابط جنسی با یک […]

ترس از رابطه جنسی erotophobia نیز نامیده می‌شود. در این افراد حتی فکر درگیر شدن در روابط جنسی با یک نفر و همچنین ترس از دخول در زنان باعث اضطراب شدید، ترس آزاردهنده و شرمساری شدید می‌شود. ترس از رابطه‌ جنسی، هراسی بسیار شدیدتر از آن است که چیزی را دوست نداشته باشید. این یک ترس یا وحشت شدید است که با واقعیت تناسب ندارد.
در این ترس در مورد رابطه جنسی احساس خطر اغراق‌آمیزی خواهید داشت. این احساس ترس غیر واقعی اگر بیش از ۶ ماه طول بکشد، هراس محسوب می‌شود. هراس نوعی از اختلال اضطراب شناخته می‌شود.


علائم جسمی هراس از رابطه‌ جنسی


سرگیجه، سبکی سر یا احساس ضعف
احساس خفگی
تپش قلب یا ضربان قلب سریع
درد یا گرفتگی قفسه سینه
تعریق گرم یا سرد
گرگرفتگی
نفس نفس زدن
خشکی و چسبناکی دهان
تنگی نفس
احساس بیماری
اسهال
احساس بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن
لرزش یا لرزیدن
اجتناب از دیگران
درد و رنج بسیار

علائم روانشناختی هراس از رابطه‌ جنسی

احساس عدم ارتباط با واقعیت (غیر واقعی‌سازی)
احساس اینکه از بدن جدا شده‌اید(شخصی‌سازی شخصیت)
ترس از غش، از دست دادن کنترل یا مردن

انواع ترس و فوبیا از رابطه جنسی


کویتوفوبیا یا ژنو فوبیا


افرادی که به کویتوفوبیا مبتلا می‌شوند، به راحتی می‌توانند رابطه عاشقانه را آغاز کنند و به بوسیدن و بغل کردن کردن بپردازند. اما از برقراری رابطه فیزیکی‌تر می‌ترسند. یعنی نسبت به برقراری رابطه‌ای که مربوط به جنسیت باشند، هراس دارند.


اریتروفوبیا


یکی از اصطلاحاتی که طیف گسترده‌ای از فوبیای جنسی را در بر می‌گیرد و به طور کلی می‌توان هرگونه فوبیای جنسی را به آن ربط داد، اریتروفوبیا نامیده می‌شود.


هافوبیا


یکی دیگر از ترس‌هایی که علاوه بر تأثیر گذاشتن بر تمام روابط، بر رابطه عاشقانه نیز تأثیر می‌گذارد، هافوبیا است‌. برخی از افراد حتی در زمان تماس نزدیک احساس ترس می‌کنند و خود را عقب می‌کشند، در حالی که بعضی از آن‌ها از تماس‌های طولانی هراس دارند.


پارافوبیا


یکی دیگر از ترس‌های جنسی پیچیده، پارافوبیا است که افراد از انحرافات جنسی می‌ترسند. یعنی می‌ترسند خودشان دچار انحراف جنسی شده یا این اتفاق در همسراش رخ دهد. برای مثال برخی از افراد از رابطه جنسی که در محدوده اخلاقی شخصی آن‌ها باشد، لذت می‌برند در حالی که برخی از هر نوع صمیمیت دوری می‌کنند.


ژیمنا وب هراسی


بعضی از افراد از برهنه بودن در مقابل دیگران و حتی برهنگی افراد در مقابل او می‌ترسند. شاید این ترس به علت داشتن تصویری بد از بدن یا داشتن احساس کافی نبودن باشد. این ترس گاهی در تنهایی نیز به وجود می‌آید.


ترس از خود بودن


بعضی از افراد تصور می‌کنند که اگر خود واقعی خود را به دیگران نشان دهند و خودشان باشند، دیگران دیگر آن‌ها را دوست نخواهند داشت.


ترس از دخول یا فوبیای دخول


گاهی اختلالات قلبی یا حتی اختلال در نعوظ، رابطه جنسی را دشوار و گاهی خطرناک می‌کند. به همین دلیل هنگامی که فرد به چنین اختلالاتی مبتلا می‌شود، از رابطه جنسی خودداری می‌کند.


ترس از آسیب‌پذیری


یکی از انواع ترس‌هایی که ممکن است علاوه بر تأثیر گذاشتن بر روابط جنسی، روی روابط غیر جنسی نیز اثر بگذارد، ترس از آسیب‌پذیری است. ترس از آسیب‌پذیری در بیشتر اوقات با ترس از ر‌ها شدن یا ترس از غرق شدن ترکیب می‌شود.


فلیماتوفوبیا


فلیماتوفوبیا همان ترس از بوسیدن است که به دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. این موضوع گاهی به دلیل بوی بد دهان یا میکروب هراسی ایجاد می‌شود.


توکوفوبیا


گاهی اوقات افراد به دلیل ترس از بارداری و زایمان از رابطه جنسی پرهیز می‌کنند. به این نوع ترس از آمیزش و مقاربت جنسی، توکوفوبیا می‌گویند.


ترس از صمیمیت


ترس از صمیمیت معمولاً با ترس از تنها شدن مرتبط است. در واقع تعدادی از افرادی که از صمیمیت می‌هراسند، لزوماً از رابطه زناشویی نمی‌ترسند. در واقع از نزدیک شدن به دیگران می‌ترسند و گاهی منجر به ترس از رابطه نیز می‌شود.


نوسوفوبیا


همانطور که می‌دانید رابطه جنسی می‌تواند بیماری‌هایی را در افراد به وجود آورد. نوسوفوبیا نیز به همین منظور در افراد به وجود می‌آید و آن‌ها به دلیل ترس از ابتلا به بیماری، از مقاربت خودداری می‌کنند.


علت ترس زن از مرد و رابطه جنسی


ژنوفوبیا مانند دیگر فوبیا‌ها در بیشتر موارد پس از یک ضربه و یا ترومای شدید ایجاد می‌شود. تجاوز جنسی و یا آزار جنسی یک خشونت شدید و اساسی نسبت به روح و جسم فرد است. معمولاً نجات یافتگان از تجاوز، دچار یک واکنش شدید روحی و روانی می‌شوند. اما بیشتر این افراد که مورد تجاوز قرار گرفته‌اند، مراحلی را پشت سر می‌گذارند که به آن سندرم ترومای تجاوز جنسی می‌گویند. فوبیای ترس از رابطه معمولاً در طی دوره‌ای که افراد نجات یافته سعی در بازسازی زندگی خود دارند اتفاق می‌افتد و ممکن است ماه‌ها و حتی سال‌ها زمان ببرد تا فرد بهبود پیدا کرده و به ثبات برسد.


جدا از آن، از مهم‌ترین دلایل موجود برای ترس از دخول در زنان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:


احساس درد زیاد در هنگام نزدیکی

بطورکلی احساس درد در هنگام رابطه جنسی و نزدیکی می‌تواند دلایلی مختلفی داشته باشد که از مهم‌ترین آن‌ها موارد زیر است:
واژینیسم یا درد دخول در بسیاری از موارد ذاتی بوده و ریشه عصبی دارد. بسیاری از زنان ممکن است به دلیل مشکلات روحی و روانی که دارند در زمان برقراری رابطه جنسی دچار ترس شده و این درد را احساس کنند. این افراد برای درمان این مشکل حتماً باید به مشاوره جنسی مراجعه کنند.


اجبار در برقراری رابطه جنسی:


در زمان بر قراری رابطه جنسی زوجین باید تلاش کنند تا شرایطی آرام و مناسب را برای یکدیگر بوجود آورند. در صورتی که یکی از زوجین دیگری را مجبور به برقراری رابطه جنسی بر خلاف میلش بکند، باعث ایجاد استرس و سرد مزاجی در طرف مقابل می‌شود.


داشتن استرس در زمان نزدیکی:


برقراری رابطه جنسی برای اولین بار ممکن است برای زوجین استرس‌زا باشد، بخصوص زمانی که زنان آگاهی کافی از چگونگی برقرار کردن رابطه نداشته باشند. تجربه اولین رابطه جنسی برای زوجین می‌تواند در رابطه‌های جنسی بعدی آن‌ها تأثیر بسزایی بگذارد. در صورتی که اولین رابطه جنسی ناموفق و پر از استرس باشد، ممکن است در صورت درمان نشدن تا سال‌ها نارضایتی و ترس از دخول را به همراه داشته باشد.


فشار‌ها و مشغله کاری:


سبک زندگی امروزه باعث شده تا افراد فشار و استرس بیشتری را متحمل شوند. همین امر باعث بروی بسیاری از بیماری‌ها، خستگی، نداشتن تناسب اندام، ترس از ناتوانی جنسی، اضطراب از عملکرد جنسی، دردناک بودن رابطه، هراس از بارداری و ناتوانی جنسی می‌شود. همین دلایل باعث سرد مزاجی و از بین رفتن شور و اشتیاق برای رابطه می‌شود.

برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.

 

points

دیدگاه کاربران

ثبت دیدگاه

برای ارسال نظر باید قسمت های ستاره دار را پر کنید.

comment
full-name
email

مطالب مرتبط

blog icon فحش دادن در روانشناسی

فحش دادن در روانشناسی

فحش دادن در روانشناسی علت‌های مختلفی دارد. فحشن دادن معمولاً حین عصبانیت یا هیجان رخ می‌دهد. بچه‌ها برای

blog icon بلوغ دیررس یا بلوغ تاخیری چیست؟

بلوغ دیررس یا بلوغ تاخیری چیست؟

بلوغ دیررس را بلوغ تاخیری Delayed Puberty نیز می‌گویند. این بدان معناست که علائم فیزیکی بلوغ جنسی کودک در سن

blog icon چگونه بر کمال‌ گرایی غلبه کنیم؟

چگونه بر کمال‌ گرایی غلبه کنیم؟

قبل اینکه به غلبه کردن بر کمال گرایی بپردازیم، باید ابتدا به تعریف کمال گرایی بپردازیم، این به شما کمک

blog icon ژنتیک و بیماری‌های روانی

ژنتیک و بیماری‌های روانی

منبع معتبر تحقیقاتی دریافته است که بیماری‌های روانی احتمالاً دارای یک جزء ژنتیکی است، اما بیماری روانی به