احساس جدایی از اطرافیان می تواند تاثیرات مهمی در سلامت روحی و جسمی ما بگذارد. خطرات احساس تنهایی می تواند به عنوان فاکتور مخاطره آمیز بروز بیماری های قلبی، دیابت نوع دو، آتریت و دیگر بیماری ها باشد. خطر ابتلا به آلزایمر در افرادی که احساس تنهایی می کنند دو برابر سایر افراد است. در واقع احساس تنهایی بر سیستم ایمنی اثر می گذارد. همچنین باعث افزایش هورمون های استرس شده که باعث اختلال خواب می شود. تمامی این ها سبب بروز استرس مزمن شده و سیستم ایمنی را تضعیف می کند به طوری که این افراد در مقابل سرماخوردگی نیز دچار ضعف می شوند. تنهایی سبب بروز استرس مزمن شده که باعث پیری و سلامتی افراد را تهدید می شود.
همچنین احساس تنهایی باعث کاهش اعتماد به نفس، عزت نفس منفی، ترس ازطرد شدن در رابطه و دیگر مشکلات روانی می شود. همچنین این نکته را نباید از نظر دور داشت که احساس تنهایی از آزارنده ترین احساساتی است که فرد می تواند با آن درگیر باشد.
چگونه با تنهایی کنار بیایم و خطرات احساس تنهایی را کاهش دهیم؟
همانطور که افراد بزرگ می شوند، دوستان و افراد فامیل نیز به همان میزان بزرگ می شوند و حتی در برخی موارد تنها کسی هستند که زنده مانده اند. آشنایی با افراد جدید برای افراد میانسال کار ساده ای نیست. همچنین مشکلات جسمی نظیر کاهش قدرت بینایی و شنوایی، بر معاشرت اجتماعی افراد تاثیر می گذارد.
با وجود خطرات ناشی از این احساس، کمک به افراد در هر سنی برای ارتباط با دیگران امری ضروری است. با رعایت رژیم غذایی، ورزش کردن و کاهش مصرف مواد و الکل، باعث بهبود سلامتی می شود. کاهش این احساس شانس ارتباط با اجتماع را افزایش می دهد که در نهایت منجر به سلامت فرد و جامعه می باشد.
در صورتی که احساس تنهایی شما را آزار می دهد برای رهایی از خطرات ناشی از آن می توانید برای رزرو وقت مشاوره با ما در تماس باشید.
دیدگاه کاربران