رفتار بچگانه در بزرگسالی به علتهای مختلفی رخ میدهد تحقیقات روانشناسی بر روی این افراد نشان میدهد که این دسته از رفتارها اغلب به عدم بلوغ عقلی این افراد است این افراد در کودکی از سوی خانواده به خوبی حمایت نشدهاند و اعتماد به نفس کافی ندارند به همین دلیل در سن بزرگسالی دارای رفتارهای بچهگانه هستند.
رفتارهای بچهگانه در بزرگسالان میتواند روابط اجتماعی و کاری آنها را تحت تأثیر قرار بدهد. عدم رشد عاطفی در برخی از افراد باعث میشود که به اندازه سن تقویمیشان بزرگ نشوند و همچنان رفتارهایی کودکانه داشته باشند.
رفتارهای بچهگانه در بزرگسالان معمولاً با نشانههایی همراه است، یکی از مهمترین نشانهها در این افراد خودخواهی است. این افراد معمولاً خودخواهند و نمیتوانند به چیزی به جز منافع خودشان فکر کنند.
این افراد معمولاً غیر قابل پیشبینی هستند، شاید در سنین پایین از قدرت عقلی و عاطفی بالایی برخوردار بودهاند ولی برخی از آنها حتی در سنین بالا هم نمیتوانند به راحتی احساسات دیگران را درک نمایند.
نشانههای رفتار بچگانه در بزرگسالی:
عهدشکنی:
یکی از نشانههای رفتاری که در میان این دسته از افراد دیده میشود عهدشکنی است این رفتار کودکانه در میان اغلب افراد نابالغ دیده میشود این رفتار از سوی افراد به شکل آشکار صورت میگیرد چرا این رفتار را کودکانه می شمارند؟ زیرا یک کودک نمیتواند صبوری داشته باشد و به نتیجه صبر در کارها برسد بنابراین در میان افراد بزرگسال این رفتار بسیار بچهگانه است زیرا این افراد نیز توانایی و تحمل صبر را ندارند و نمیتوانند عهد و پیمانهای خود را در درازمدت نگه دارند.
وابستگی به دیگران برای نیاز:
افرادی که دارای احساسات بچهگانه هستند وابستگی از سر نیاز دارند و افراد دیگر را به عنوان یک وسیله برای رسیدن به هدف و نیت خود میدانند در حقیقت این افراد زمانی به دیگران عشق میبخشند که نیازهای آنها را برطرف کنند بسیاری از این افراد دارای عشقهای یک طرفه هستند و در روابط خود به شکل طلبکارانهای با دیگران رفتار میکنند بزرگسالانی که نابالغ هستند عشق و محبتی به دیگران ندارند و تنها زمانی که به دیگران احتیاج دارند آنها را میخواهند. بسیاری از روانشناسان میگویند که دلبستگی در میان افراد بیشتر جنبه وابستگی دارد.
عدم کنترل پول:
یکی دیگر از نشانههای بارز رفتاری در این افراد عدم کنترل پولهایشان است آنها نمیتوانند مدیریت درستی بر روی سرمایه خود داشته باشند آنها اغلب با پول نیز رفتارهای نسنجیدهای دارند این افراد به محض اینکه پولی در دست دارند آن را خرج میکنند و هیچ گاه نمیتوانند مدیریت درست و مثبتی برای آن داشته باشند. در اغلب رفتارهای آنها میتوانید اشتباهات مالی و ریسکهای مالی را مشاهده کنید که صدمه زیادی به وضع اقتصادی خودشان و اطرافیان وارد میکند بنابراین این رفتار نسنجیده یک رفتار بچگانه در بزرگسالی است.
خودخواهی:
از دیگر نشانههای رفتار بچگانه در بزرگسالی خودخواهی است آنها به هیچ چیز جز منافع شخصی خود فکر نمیکنند این افراد با وجود تواناییهایی که دارند نمیتوانند از خودشان بگذرند و سعی دارند تا در تمام کارها منفعت خود را در نظر بگیرند.
عدم مسولیتپذیری:
در زمان بروز مشکلات این دسته از افراد رفتارهای بچهگانهای از خودشان نشان میدهند آنها نمیتوانند مسئولیت کارهای خود بپذیرند و مسئولیت کارها را به عهده دیگران میگذارند آنها در زمان بروز مشکلات دیگران را مقصر میدانند آنها در قبال اتفاقات دیگران مسئول میدانند و دیگران را سرزنش میکنند آنها مسئولیت کارهای خود را قبول ندارند و به عواقب رفتارها و کارهای خود فکر نمیکنند.
راههای اصلاح رفتار بچهگانه در بزرگسالی
خودشناسی و خودآگاهی:
خودشناسی و خودآگاهی، تقویت مهارتهای زندگی، تقویت هوش هیجانی، سه راهکار مؤثر برای پرورش شخصیت کسانی است که در بزرگسالی هنوز رفتارهای بچهگانه دارند.
شناخت ضریب هوشی، شناخت افکار، انتظارات، احساسات، رفتارهای خود در موقعیتهای مختلف، آشنایی با ویژگیهای شخصیتی و…
تقویت مهارتهای زندگی:
حل مسأله، ارتباط مؤثر، ابراز وجود، مهارتهای اجتماعی، حل تعارض و…
خود آگاهی هیجانی:
توانایی آگاه بودن از احساسات و عواطف خود
احترام به خود:
توانایی آگاه بودن از درک خود، پذیرش خود و در نهایت احترام به خود
خود ابرازی:
توانایی ابراز احساسات، افکار درست، باورها و دفاع از مهارتهای سازنده و بر حق خود
خود شکوفایی:
توانایی پی بردن به ظرفیتهای بالقوه خود و انجام کاری است که امکان انجامش موجود است. تلاش برای انجام دادن کارها و لذت بردن از انجام آنها.
استقلال:
توانایی هدایت نمودن افکار و اعمال خود و آزاد بودن از هیجانات
همدلی:
توانایی درک و آگاهی از احساسات دیگران و دادن ارزش به آنها
مسئولیتپذیری در اجتماع:
توانایی ابراز نمودن خود به عنوان یک عضو که با دیگر اعضا حس همکاری دارد و شخصی مؤثر دارای جایگاه سازنده در گروه است.
روابط بین فردی:
توانایی ایجاد نمودن و حفظ روابط رضایت بخش متقابل از طریق نزدیکی عاطفی، محبت نمودن و دریافت محبت در کنار صمیمیت
واقع گرایی:
توانایی سنجیدن هماهنگی بین چیزی که به طور واقعی وجود دارد و چیزی که بصورت هیجانی تجربه شده است.
انعطافپذیری:
توانایی سازگاری رفتار و افکار با تغییرات در موقعیات و محیط.
حل مسله:
توانایی تعریف و تشخیص مشکلات از یک سو و از سوی دیگر خلق راه حلهای مؤثر و تحقق بخشیدن به آنها.
تحمل استرس:
توانایی مقاومت نمودن در برابر اتفاقات و موقعیتهای استرسزا و هیجانات پیش آمده بدونشانه خالی کردن و توانایی مقابله نمودن با استرس.
کنترل تکانه:
توانایی مقابله نمودن در برابر یک فاجعه و تکانه در کنار کاهش اثرات آن موارد، همچنین توانایی کنترل نمودن هیجانات خود.
خوش بینی:
توانایی نگاه کردن به صورت زیرکانه به زندگی و تقویت نگرش مثبت حتی در صورت بروز اتفاقات منفی و بد.
شادمانی:
توانایی داشتن احساس خوشبختی در زندگی، لذت بردن از زندگی خود و دیگران، داشتن احساسات مثبت، شاد، صریح و مفرح.
برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.
دیدگاه کاربران