افراد بنا به دلایل مختلفی تراپی را شروع میکنند، دلایلی همچون رنج بردن از مشکلاتی نظیر استرس، اضطراب، مشکلات زناشویی، اعتماد به نفس پایین، ابتلا به اعتیاد و بیخوابی خواهان دستیابی به درمان هستند. یکی از مزایای تراپی و رواندرمانی در بلندمدت رفع این مشکلات به صورت ریشهای است. علاوه بر این تراپی کمک میکند تا فرد احساس رضایت بیشتری از زندگی فردی و اجتماعی به دست آورده و کیفیت زندگی خود را افزایش دهد.
تراپی چیست؟
تراپی یا روان درمانی نوعی از روشهای درمانی است که هدف آن کمک به حل مسائل ذهنی یا عاطفی ست. انواع مختلفی از تراپی وجود دارد، که باید در نظر داشت گاهی اوقات ممکن است همه آنها مؤثر نباشند. برخی از این روشها میتوانند اثرات نامطلوب و یا ناخواستهای ایجاد کنند.
اما بطور کل برای اکثریت بیماریهای روانی یا اختلالات روحی میتواند مؤثر و کمککننده باشد، فقط کافیست که به متخصصی مورد اعتماد و با تجربه مراجعه کنیم.
شرایط و مشکلاتی که نشان دهنده ضرورت شروع تراپی است؟
افسردگی
شاید بتوان گفت افسردگی یکی از شایعترین بیماریهای روانی قرن اخیر است که فارغ از جنسیت، وضعیت مالی و نژادی زندگی افراد را مختل میکند. افسردگی باعث دشواری در عملکرد روزانه شخص شده و بر کار، روابط، خواب، سطح انرژی و اشتهای وی تأثیرات منفی میگذارد. تراپیست به شما کمک میکند تا با بررسی دلایل بروز افسردگی و تغییر در احساسات، افکار و رفتارهای تداومبخش آن، بر آن غلبه کنید.
استرس و اضطراب
مواجهه با شرایط جدیدی همچون قبولی در دانشگاه، یافتن شغل جدید، بازنشستگی و حتی ازدواج که همگی بخشی از مراحل مختلف زندگی هستند که میتوانند باعث ایجاد استرس و اضطراب شوند. در چنین شرایطی مشاوره با یک متخصص به مدیریت استرس و رفع یا کاهش این اضطرابها کمک میکند. در واقع، تراپی برای خلق یک استراتژی اصولی برای رفع مشکلات زندگی روزمره و شخصی ضروری است.
اعتماد به نفس یا عزت نفس پایین
برخی افراد به دلیل مشکلاتی همچون پایین بودن عزت نفس و اعتماد به نفس، پتانسیل واقعی خود را نمیبینند. چنین افرادی به دلیل احساس اعتماد به نفس پایین از بسیاری از موقعیتها اجتناب کرده و نمیتوانند به دستاوردهای مطلوبی در زندگی برسند. معمولاً رواندرمانی یا تراپی میتواند منجر به بهبود اعتماد به نفس و عزت نفس در افراد شود. در فرایند تراپی درمانگر با پیادهسازی تکنیکهای مختلف به ارتقای عزت نفس و اعتماد به نفس مراجع کمک میکند. در چنین شرایط تراپیست همچون یک مربی عمل میکند و بر بهبود مهارتهای ارتباطی و افزایش انگیزه فرد، متمرکز میشود.
اعتیاد
پس از اینکه متوجه شدهاید تراپی چیست و چه کاربردهایی دارد، بد نیست بدانید تراپی به درمان مشکلاتی همچون اعتیاد نیز کمک میکند. همانطور که میدانید اعتیاد انواع مختلفی همچون اعتیاد به مواد مخدر، اعتیاد به الکل، اعتیاد به سیگار، اعتیاد به کار، پرخوری معتادگونه، اعتیاد به سکس و غیره دارد، که میتوان برای درمان هر کدام از آنها به تراپیست مراجع کرد.
مهاجرت
متأسفانه در سالهای اخیر ایرانیان فراوانی به دلایل مختلف مجبور به مهاجرت شده و کشور را ترک کردهاند. این موضوع مشکلاتی همچون افسردگی یا اضطراب پس از مهاجرت را برای آنها به وجود آورده است. شروع تراپی آنلاین توسط یک متخصص کاربلد، یکی از بهترین گزینهها برای رهایی از واکنشها و مسائل روانی ناشی از مهاجرت است. این روش به ایرانیان خارج از کشور کمک میکند تا با چالشهای پیش رو مواجهه کرده و در غربت نیز احساس تنهایی نکنند.
غم ناشی از فقدان و سوگ
یکی از وقایع تلخ زندگی برای افراد مختلف، غم از دست دادن و کنار آمدن با مرگ همسر، والدین، فرزند یا حتی یک دوست است. ممکن است در برخی شرایط این غم و اندوه به قدری طولانی و عمیق باشد که فرد نتواند از آن بیرون بیاید. در چنین مواردی مراجعه به یک تراپیست میتواند کمککننده باشد. چرا که در فرایند تراپی پرداختن به احساسات و هیجانات مرتبط با فقدان و سوگ میتواند اثر شفابخشی در فرد داغدیده یا سوگوار داشته باشد.
داشتن شکستهای پی در پی در زندگی
از دیگر مشکلاتی که در زمان مشاهده آن حتماً باید از یک تراپیست کمک گرفت، وجود شکستهای تکراری و پی در پی در زندگی است. برخی افراد هر کاری را که شروع میکنند، در نهایت با شکست مواجه میشوند. این افراد هیچ وقت نمیتوانند دلیل منطقی برای این موضوع پیدا کنند. در واقع تکرار شکست ربطی به هوش پایین یا توانمندی ضعیف فرد ندارد بلکه به دلیل مسائل ناخودآگاهی است که از ذهن و شخصیت فرد ناشی میشوند. در چنین مواردی تراپی به فرد کمک میکند تا با شناخت دقیق ذهن و ویژگیهای شخصیتی خود جلو این شکستها را گرفته و در مسیر موفقیت قرار بگیرد.
مشکل در روابط عاطفی
وجود مشکلات ارتباطی یکی از مهمترین موضوعاتی است که رضایت از زندگی را تحت تأثیر قرار میدهد. افراد هر چقدر هم که باهوش بوده و یا از وضعیت اجتماعی و اقتصادی مطلوبی برخوردار باشند، اگر نتوانند روابط مطلوب عاطفی و اجتماعی برقرار کنند، احساس ضعف و حقارت خواهند داشت. این امر موجب عدم رضایت همیشگی از زندگی شده و موجب خودسرزنشگری فرد میشود. در فرایند تراپی به افراد کمک میشود تا با ریشهیابی دقیق مشکلات ارتباطی، شناخت رفتارهای مخرب رابطه و اصلاح آنها، روابط مطلوبتری با دیگران ایجاد کنند. تراپی معمولاً کمک میکند تا فرد روابط عاطفی مهیج، مثبت و بدون تنش با پارتنر خود داشته باشد. اگر در رابطه با پارتنر خود دچار مشکلات تکراری هستید، بد نیست با شروع تراپی به صورت ریشهای آن را حل و فصل نمایید.
چه نوع تراپی برای من مناسب است؟
ثابت شده است که بسیاری از انواع تراپیها در بهبود مشکلات سلامت روانی مفید واقع شدهاند و تعیین اینکه کدام رویکرد برای یک فرد خاص بهترین است، اغلب به نگرانیهای آنان، ایجاد صمیمیت با درمانگر خود به ترجیحات شخصی مراجعین بستگی دارد. مراجعینی که با نگرانیهای سلامت روانی خاص به درمان میآیند – مانند اختلال وسواس فکری اجباری یا استرس پس از سانحه – ممکن است از پزشک متخصص یا نوعی درمان خاص سود بیشتری ببرند. در حالی که آنهایی که به دنبال کمک در بهبود روابط یا مشکلات خانوادگی هستند ممکن است از ازدواج و خانواده درمانی بهرهمند ببرند.
برای دسترسی سریع به مشاوره روانشناسی می توانید برای رزرو وقت مشاوره با شماره های مرکز مشاوره زرین فر تماس حاصل نمایید.
دیدگاه کاربران